Bellyboat Fluistermotor Steun

motorsteun bellyboat

Er zijn vele mogelijkheden om een fluistermotor steun te installeren op uw bellyboat. De Leveranciers bieden vele modellen aan met verschillende kwaliteit, meestal allemaal geïmporteerd uit China. Het kan vrij moeilijk zijn om de juiste beugel te vinden die compatibel is met een bepaald type bellyboat. De standaard metalen frame bevestigingen lijken allemaal erg op elkaar en gebruiken 4 pads die op het oppervlak van de bellyboat moeten worden gelijmd. Een plastic plaat of soms zelfs een houten plaat dient als spiegel voor de bevestiging van de elektrische fluistermotor.

Standaard Bellyboat Motorsteun

Installatie niet probleemloos

De meeste PVC Bellyboats hebben geen voorgemonteerde motor. Om een trollingmotor te gebruiken moet je motorsteun installeren. Standaard motorbeugels worden gefixeerd door 4 lijm- pads, twee aan de bovenkant en twee aan de voorkant van de Bellyboat. Bellyboaten van goede kwaliteit hebben een beschermende zijbumper die langs de hele zijkant en voorkant loopt. Bij het installeren van een motorbeugel moet deze bumper worden aangepast door te snijden en te slijpen om een vlak oppervlak te krijgen voor het lijmen van de twee voorste pads. Dit kost ook veel meer tijd om de installatie uit te voeren. Ook de positie van de bevestiging en fluistermotor maakt de bellyboat langer. De motor is verder weg en minder makkelijk te bereiken.

Voorste Pads op de Stootlijst

Bellyboat Transporteren

De standaard motorsteunen worden op hun plaats gehouden doordat de bellyboat op druk staat. Wanneer de motorsteun niet word gebruikt en tijdens het transport nemen ze veel ruimte in beslag. De meeste Bellyboatvissers laten hun Bellyboat tijdens het transport en de opslag opgeblazen staan. Het is niet mogelijk om de motorsteun te demonteren zonder de Bellyboat te laten leeglopen.

Design und Alternatief

Vier lijmpads hebben veel houdkracht. Hoeveel hangt af van de richting waarin ze de lading moeten vasthouden. De twee voorste lijmpads krijgen alle lading van de fluistermotor bij voorwaarts varen. De motor trekt aan deze twee pads en dus aan de bellyboot met inhoud. Omdat ze zich op de PVC-bumper bevinden, moet er bij het verlijmen extra aandacht aan worden besteed. Niet veel Bellyboat vissers houden ervan om de voorbumper weg te snijden om een motorsteun te lijmen. Om die reden heeft Bellyboottuning een Duits bedrijf gevraagd om een beter alternatief te maken voor de standaard fluistermotor steun.

Nieuw type Fluistermotor steun

Na vele tests op het water hebben we gekozen voor een Twee- pad Bellyboat Fluistermotor Steun ontwerp dat alles vereenvoudigt. Van installatie tot een betere krachtverdeling zodat er krachtigere Elektromotoren kunnen worden ingezet. Bovendien zijn de afmetingen niet groter dan nodig en kan de nieuwe beugel op elk moment worden geïnstalleerd en verwijderd, of de Bellyboat nu opgeblazen is of leeg. Hij is beschikbaar in twee modellen; een voor puntige boeg bellyboat zoals 12bb, float master en savage gear en een voor platte boeg bellyboat zoals de FLOAT EXPERT PRO 170.

Componenten

De meegeleverde hardware bestaat uit twee 100 x 100 mm lijmpads met gaten voor de nylon bussen. Ook wordt er een D-ring pad en spanband meegeleverd. De D-ring moet voorin de boeg worden gelijmd. De spanband zorgt voor de verbinding tussen het beschikbare gat in de motorsteun en D-Ring. Twee machineknoppen voorkomen dat de beugel loskomt en de spanband zorgt voor de benodigde spanning. Voorkomt speling en ontlasting van de beide lijmpads bovenop de Bellyboat.

Bellyboat Fluistermotor steun

Deze motorsteun kan veel vermogen aan. Getest tot 180lbs Fluistermotor (6PK). Volledig Lasergesneden Aluminium uit één stuk met nylon bussen. Roestvrij stalen schroefdraad en hoogwaardige machineknoppen voor eenvoudige installatie maakt de motorbeugel uniek en zeer hoogwaardig. Ook is de beugel voorzien van antislip pads om ongewenste beweging van de fluistermotor te voorkomen.

motorsteun bellyboat